
Wil jij jouw organisatie verbeteren zodat het werk motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt
Het succes van een team zit in samenwerking, open communicatie en elkaar kunnen ondersteunen als het nodig is. Elkaars talenten kennen en weten wanneer en hoe je op elkaar kan rekenen is dus van essentieel belang bij teamontwikkeling. Om teams nog beter te kunnen ondersteunen hebben we onze unieke methode ‘Dierenspiegel’ vertaald naar teamwerk.
In deze methodiek staat gedrag zichtbaar maken centraal. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen gedrag en in dat van collega’s. Dit maakt zaken bespreekbaar en creëert verbinding. Onze opgeleide coaches gaan aan de slag met thema’s rond communicatie, talent en samenwerking binnen het team.
Bij elk van de workshops wordt het gedrag van de dieren gekoppeld aan het denken, voelen en doen van de deelnemers. De dieren geven onmiddellijke feedback en reageren razendsnel op bijvoorbeeld groepsdynamieken. Daarnaast zijn er heel wat lessen te leren uit hoe dieren omgaan met elkaar. Ook daar leggen we in de workshop de link naar hoe mensen binnen teams willen samenwerken.
Dankzij onze spiegelsessies wordt er anders gecommuniceerd met elkaar en daalt het stressniveau op de werkvloer. Daardoor stijgt de werkbaarheid en het welzijn op het werk.
Sinds Mei 2019 is er extra ondersteuning door de Vlaamse overheid en kunnen organisaties uit de profitsector hiervoor een werkbaarheidscheque aanvragen. De subsidie bedraagt maximum 10.000 euro per onderneming. (Voor kmo’s die hun KMO-portefeuilleplafond bereikt hebben, is er bovendien maximaal 5.000 euro extra KMO portefeuille aan te vragen voor acties rond werkbaar werk).
Met de werkbaarheidscheque kan je de werkbaarheid binnen jouw onderneming in kaart brengen, je laten begeleiden bij het uitvoeren van een scan en het opstellen van een werkbaarheidsplan op maat van de onderneming.
De SERV-Stichting Innovatie & Arbeid organiseert een driejaarlijkse werkbaarheidsmeting bij een grote groep Vlaamse werknemers en zelfstandige ondernemers. Via deze schriftelijke enquête meten ze vier aspecten van arbeidskwaliteit en die punten pakken wij aan in jouw bedrijf:
- werkplezier
- werkstress
- leermogelijkheden
- balans tussen werk en privé
Thema’s die aan bod komen
Communicatie en groepsprocessen
Goed organiseren
Competenties en talent ontwikkelen
Leidinggeven met klasse
Leren om te groeien
Werken met goesting
Werkstress en burn-out voorkomen
Praktisch
We werken in 5 stappen:
- Intake
- Team moment met uitleg over stress en de rol van dierenspiegel(r) bij het managen van de stress op de werkvoer
- Fysiek teammoment met dieren
- Concrete terugkoppeling en omzetting naar de vloerwerk
- Opvolging
Als bedrijf moet je vooraleer de dienstverlening start, een aanvraag voor en werkbaarheidscheque ingediend hebben. Anders kom je niet meer in aanmerking voor de subsidie Je betaalt dan ons factuur eerst volledig zelf en dient na afloop van de acties te rapporteren om een subsidie van 60% van de factuur te krijgen (max 10.000 euro subsidie). Meer praktische info op de site van de overheid op: Werkbaarheidscheque en verhoging kmo-portefeuille | Vlaanderen.be