Op deze pagina kan je scrollen door al onze online modules, cursussen en challenges. Contacteer ons gerust als je nog vragen hebt over één of meerdere van deze modules. Al deze cursussen zijn volgens het ‘on demand’ systeem, je kan dus na inschrijven meteen beginnen.
1 commando voor je hond per week challenge (14 weken)
Begin elke week met je hond een nieuw commando aan te leren op een moderne, positieve manier.
De hondenschool bij je thuis, wanneer het jou uitkomt.
Basiskennis hond
(Ethologie)
Leer je hond echt kennen in deze basistraining. Begrijp zijn gedrag, ontdek wat hij voelt en geef hem een goede opvoeding. In je eigen tempo.
Deze module vormt de basis voor alle beroepsopleidingen rond honden. Je kan ze ook als standalone cursus volgen.
Challenge: 10 tips om je hond af te koelen
Honden kunnen behoorlijk veel last hebben van de hitte. In deze challenge dagen we je elke 2 dagen uit met een nieuwe tip zodat je tijdens de hete zomers optimaal kan zorgen voor je viervoeters.In het totaal krijg je van ons tien tips en/of oefeningen.
Help, mijn hond of kat is te dik.
Wist je dat bijna de helft van alle katten en honden kampen met ten minste licht overgewicht? Bij mensen hechten we hier steeds meer aandacht aan, tijd om dit ook bij onze huisdieren te doen.
Leer je hond alleen zijn challenge (11 weken)
Deze training is er in de eerste plaats voor honden die moeilijk alleen kunnen blijven. Maar de meeste honden vinden dit niet leuk, dus ze is voor alle honden nuttig. Bovendien is ze ook uitstekend om je algemene band met je huisdier te verbeteren.
Leer je hond wandelen zonder trekken challenge (11 weken)
Leer je hond wandelen zonder trekken in 11 weken. Elke week krijg je van ons een nieuwe oefening om op 11 weken tijd wandelingen met je hond een pak aangenamer te maken … voor het baasje EN voor de hond.
Challenge: in 8 weken een geweldige pup of nieuwe hond in huis
In deze 8-weken-durende challenge dagen we je uit om echt aan de slag te gaan met je pup of nieuwe hond. In die 8 weken geven we je elke week een uitdaging om rond te werken – zo maak je een fijne start met je nieuwe hond.
Een goede start met je nieuwe hond of puppy
In het introductie webinar puppy coaching begeleidt Inge Pauwels je zodat het in huis halen van een puppy op een optimale manier kan gebeuren. Dit webinar is dan ook een must voor elke nieuwe hondeneigenaar.
Gedrag van honden
Dit webinar geeft je een aantal tips mee rond gedrag en lichaamstaal. Het leert je ook nadenken over de motivatie achter het gedrag van je viervoeter.
Hoe herken je spel bij honden?
Spel bij honden herkennen is belangrijk, want spelende honden kunnen behoorlijk ruw uit de hoek komen. Mensen verwarren het soms met agressie, en komen te snel tussen. Anderzijds denken sommige mensen ook dat honden aan het spelen zijn terwijl het echt wel uit de hand dreigt te lopen.
Help, mijn hond heeft angst!
Heeft je hond schrik van geluid, verkeer, mensen, andere dieren, …? In dit webinar helpen we je op weg om hieraan iets te verhelpen. We bekijken de mogelijke oorzaken van angst, waaraan je kan zien of je hond angstig is en geven je een start mee hoe je hieraan kan werken.
Honden uit het buitenland
Je hoort steeds meer dat mensen honden uit het buitenland adopteren. En dat is op zich begrijpbaar wanneer je bijvoorbeeld hoort hoe men in Spanje hun jachthonden afdankt alsof het grof huisvuil is. Maar is het wel altijd een goed plan? En kan je zo maar elke organisatie vertrouwen?
Help, mijn hond of kat heeft jeuk!
Je huisdier zit regelmatig te krabben? Je ziet ook huidirritatie, wondjes? Of je ziet niks maar je hebt toch de indruk dat je hond of kat jeuk heeft?
Dit webinar leert je alles over de oorzaken van krabgedrag, wat je kan doen om jeuk te verhelpen en wat je zoal kan doen om huidirritaties te verzorgen.
Gezonde darmen bij katten en honden
Heel wat gezondheidsproblemen bij katten en honden worden veroorzaakt of versterkt door processen die zich in de darmen afspelen, zeker wanneer er zich problemen voordoen in die darmen. Het gezond houden van de darmen bij kat en hond is dan ook iets waarmee elk baasje zou moeten bezig zijn.
Kind en hond
Honden kunnen erg veel positieve invloeden hebben op kinderen. Dit webinar haalt er heel wat aan, zoals meer zelfvertrouwen, een betere cognitieve ontwikkeling en betere sociale vaardigheden. Kinderen, en trouwens ook volwassenen, ontspannen zich ook makkelijker in bijzijn van honden.
Therapiedier
Hulphonden of therapiedieren? Leer het verschil en meer over therapiedieren. Wil je zelf met therapiedieren aan de slag wil of je eigen huisdier trainen als therapiedier? Dan raden we absoluut aan om te vertrekken bij dit webinar.
Spieren en gewrichten bij mens en dier
Zowel mensenartsen als dierenartsen krijgen zowat het meest te maken met klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat. In dit webinar leer je om spieren en gewrichten beter te ‘onderhouden’ voor jezelf, je naasten en je geliefde viervoeters.
De basis van animal assistant therapy met honden
We gaan in dit webinar dieper in op de taken die therapiehonden aankunnen: dier ondersteunde interventies, maar ook dier ondersteunde educatie en therapie. We focussen op honden, maar we halen ook aan welke andere dieren geschikt kunnen zijn als therapiedier.
Therapiedier: bezoekvrijwilliger
Bezoekvrijwilligers zijn mensen die als therapiedierbegeleider instellingen of verenigingen bezoeken met hun therapiedier.
In dit webinar leer je wat je zeker moet weten wanneer je overweegt om als bezoekvrijwilliger activiteiten aan te vatten.
Hoogsensitiviteit bij mens en dier
Hoogsensitiviteit komt voor bij mensen, maar ook bij dieren. Of het nu voor jezelf, een naaste of je dier is, je wil er wellicht meer over weten zodat je er ook beter mee om kan gaan.
Hydrolaten
Wat zijn hydrolaten, hoe gebruik je ze correct en wat is de werking ervan? Kom het te weten in dit korte maar krachtige webinar.
Stress bij mens en dier
Stress bij mens en dier vertoont heel wat overeenkomsten. Wie de symptomen van stress kent bij de mens, zal deze ook beter bij dieren kunnen herkennen, en omgekeerd. In dit korte webinar van ongeveer een uur leren we je alles wat je zeker moet weten over stress.
Kruiden inzetten bij EHBO voor mens en dier
Bij kruiden denken de meeste mensen vooral aan gunstige effecten op lange en middellange termijn. Maar kruiden kunnen ook heilzame effecten hebben op korte termijn, zowel voor lichaam en geest.
Basis speuren met honden
In dit webinar bekijken we de theorie achter het speuren. Waarom zijn honden zo’n goeie speurders. Hoe bouw je het speuren naar mensen op. Wat is het verschil tussen mantrailing en mantracking? Welke rassen zijn extra goed in speuren?
Basis EHBO voor honden in theorie en praktijk
Dit webinar geeft een overzicht van de meest voorkomende problemen en wat de juiste eerste hulp is. Je leert ook een EHBO kit voor honden samenstellen.
Hormonen en invloed op gedrag bij honden.
Wat zijn hormonen, hoe werken ze. Hoe beïnvloeden ze het gedrag. Welke gedragsproblemen hebben hun oorsprong in het hormonaal stelsel? Hoe breng je hormonen in evenwicht bij honden?
Kantoorhond, klashond en wzc hond
Therapiehonden worden steeds meer ingezet in woonzorgcentra, kantoren, scholen en andere instellingen. In dit webinar leer je hoe dat zo in zijn werk gaat, en wat daarvan de voordelen zijn. En nog veel meer.
Gedragskeurmeester: verslag schrijven.
Dit webinar maakt deel uit van de beroepsopleidingen van Toscanzahoeve en richt zich specifiek naar cursisten gedragskeurmeester.
Help, mijn hond heeft stress!
Honden hebben wel degelijk last van stress. Wat veroorzaakt stress bij honden? Hoe kan je stress voorkomen? En hoe kan je honden met stress helpen omgaan. Kan je ze laten wennen aan stressvolle situaties?
Leerprocessen en het belang van de moeder
Wat is het belang van de moederhond in het leerproces? Wat is de invloed van andere honden? Van mensen?
In dit webinar wordt dieper ingegaan op de leerprocessen die van toepassing zijn op honden en de rol die de mama hond daarin speelt.
Oorzaken gedrag waar je niet dadelijk bij stilstaat
Hondengedrag. We zijn er steeds meer mee bezig. En dikwijls is de oorzaak van het gedrag vrij duidelijk.
Maar dat is niet altijd zo. En vooral wanneer je hond ongewenst gedrag vertoont of onzeker is zonder een op het eerste zicht aanwijsbare oorzaak kan dat voor veel frustraties leiden. Daarom dit webinar.
Praktijk uitlaatservice, pension, fokkerij en asiel
Dit webinar bespreekt de specifieke noden voor wie een uitlaatservice, dierenpension, bonafide fokkerij (dus GEEN broodfook) of asiel wil beginnen. Of voor wie er al mee bezig is maar het gevoel heeft nog steun en raad te kunnen gebruiken.
Puppyparty zelf leren geven
Dit webinar is in de eerste plaats gericht op mensen die professioneel met honden werken.
Je leert er een ‘puppy party’ geven: een soort introductieavond waar iedere deelnemer klaar wordt gestoomd voor een nieuwe pup of nieuwe hond in huis.
Dierencommunicatie
Dieren zijn intelligente wezens. Zeker onze huisdieren begrijpen ons vrij goed en doen hun best om met ons te communiceren.
In deze cursus leer je hoe dieren hun boodschap over brengen en hoe jij met hen kan communiceren. Leer honds, kats, …
Aromatherapie voor dieren
Geuren hebben bewezen invloed op het brein van mensen en dieren. Aromatherapie kan helpen bij angst en gedragsproblemen, maar nog veel meer. Deze e-learning leert je alles wat je zeker wil weten.
Bachbloesems bij mens en dier
De lievelingsbomen van Dr. Bach leren we kennen en met behulp van de Keltische cultuur en op basis van de vier elementenleer en de vier persoonlijkheidstypen gaan we mensen en dieren typeren en de kracht van de Bach bloesems gebruiken en toepassen.
Ontgiften/detox van het lichaam bij mens en dier
Via onze omgeving en onze niet altijd perfecte voeding slaan we allerlei stoffen op in ons lichaam die daar beter niet zouden zitten. Tja, iedereen zondigt al eens en dat is ok met mate. Bij dieren is dat niet anders.
Puppy coaching (1 dag)
Alles wat je moet weten om jezelf of anderen te helpen met nieuwe puppy’s. We behandelen in deze uitgebreide cursus onderwerpen zoals socialisatie, factoren die een goeie match bepalen bij de keuze, voeding, leefomgeving en meer …
Puppy gym
Puppy Gym leert je op verantwoorde manier omgaan met de juiste oefeningen voor de juiste puppy en meer. Volledig gebaseerd op de recente wetenschap.
Rassenkennis hond
Wat zijn alle gekende en erkende hondenrassen? In welke rassengroepen zijn ze ingedeeld. Wat zijn de kenmerken en aandachtspunten van elk ras?
Een hondenschool starten
Een hondenschool starten, hoe pak je dat aan? Welke opleidingen heb je zelf nodig als trainer? (Of hebben de trainers nodig die je inschakelt?) Welke investeringen zijn nodig? Welke filosofie kies je? Hoe kies je een goede locatie? Hoe werf je leden?
Stress, angst en agressie bij honden
Stress, angst en agressie zijn bij honden net als bij andere levende wezens met elkaar verbonden. Agressie wordt erg veel veroorzaakt door stress en angst.
Veel ongewenst en gevaarlijk gedrag kan dan ook vermeden en verholpen worden door een hond te helpen met deze problematiek.
Gezonde natuurvoeding voor kat en hond
Gezonde voeding voor honden en katten houdt steeds meer mensen bezig, je bent dus niet alleen. Veel baasjes zien hun trouwe viervoeter als lid van het gezin, en terecht! En voor je gezinsleden is alleen het best goed genoeg.
Kruiden, zaden en groenten als voeding en ondersteuning voor honden en katten
Kruiden, zaden en groenten kunnen een uitstekende en gezonde aanvulling zijn voor de voeding van je huisdier.
In dit webinar bespreken welke goed zijn, waarvoor ze goed zijn en welke je beter kan mijden. We hebben het ook over methodes van toedienen, zelf drogen van supplementen en nog veel meer.
Voeding en gedrag bij katten en honden
Wat is de invloed van voeding op het gedrag. Welke voedingsstoffen beïnvloeden het gedrag op een positieve of negatieve manier. En welke invloed heeft een tekort in bepaalde stoffen?
Kan je een diëet aanpassen om gedragsproblemen aan te pakken?
Gedragsmedicatie bij katten en honden
Gedragsmedicatie bestaat ook voor huisdieren, niet alleen voor mensen. Wanneer gebruik je het en wanneer best niet? Kan je het gebruiken in combinatie met gedragstherapie?
Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Hoe lang moet je ze nemen.
Neurologie en gedrag bij kat en hond
Gedrag wordt aangestuurd door de werking van het brein, ofwel neurologie. Dit webinar bestudeert de werking van het brein van honden (en katten) en legt de linken met bepaalde gedragingen.
Leerprocessen bij dieren
Je kan dieren heel wat leren. In dit uitgebreid webinar bekijken we zowel de theorie achter leerprocessen als de praktische toepassing ervan.
Wetgeving bij dieren
De wetgeving rond dieren is niet altijd even duidelijk. Nochtans is ze belangrijk voor iedereen die met dieren te maken heeft, thuis en zeker professioneel.
Palliatieve en stervensbegeleiding bij dieren
Steeds meer dieren zijn een deel van onze familie. Het verlies ervan is dan ook iets waar we niet licht over heen kunnen gaan.
Dit webinar gaat over stervensbegeleiding, palliatieve zorgen en omgaan met verlies.
Hooggevoeligheid bij mens en dier: uitleg en oefeningen
Wat is hooggevoeligheid? Bestaat het bij mens én dier en zijn er verschillen/overeenkomsten? Hoe ga je er mee om? Hoe ga je om met andere mensen en dieren die hooggevoelig zijn?
Etiketten lezen bij voeding en voedingssuppletie
Heb je eigenlijk wel enig idee wat je allemaal eet? We willen allemaal gezonder eten, of misschien hebben we wel een medische conditie waardoor we extra op onze voeding moeten letten. Of die van onze naaste of huisdieren.
In 1 dag leer je een uitgebreide basiskennis over voeding, voedingsstoffen en additieven zoals de fameuze E-nummers.
On demand: endocrinologie
Hoe werkt het endocrien systeem. Wat zijn hormonen.
Dit webineer leert je hormonen en hun werking te begrijpen. We leren ook hormonen in evenwicht brengen bij onszelf, bij anderen en ook bij huisdieren.
Dit is een tweedaagse cursus bestemd voor professionals.
Basis orthomoleculaire en westerse voedingsleer
Een doorgedreven kijk op voeding, supplementen, hun voordelen en nadelen tot op het moleculaire. Kom meer te weten over wat je binnenkrijgt en wat je naasten en huisdieren zoal te slikken krijgen. We hebben het over positieve en negatieve effecten.
DOI animal assistance therapy
Deze 3daagste cursus is gericht aan professionals die met dieren werken en zich willen verdiepen in de wereld van therapiedieren en dier ondersteunde interventies.
Je kan ook rechtstreeks naar onze overzicht pagina’s surfen op onze platforms voor webinars en online cursussen.
BELANGRIJKE RICHTLIJNEN VOOR DE ONLINE OPLEIDINGEN
- De online opleidingen kan je volgen wanneer je wil en zijn 1 jaar geldig. Een pdf van de cursus ontvang je in de link bij de bevestigingsmail. Dit is niet van toepassing op korte webinars van een uur.
- We hebben aanbod voor de beroepsopleiding maar je kan ook losse modules volgen.
- Wens je een bewijs van deelname na de opleiding, dan dien je ons dit te mailen met huiswerk, na het volgen van deze opleiding.
- De prijzen van de online opleidingen zijn incl. 21% btw.
- De inhoud van onze opleidingen zijn niet bedoeld als voorschrift voor genezen van ziektes. De diagnose dient altijd te gebeuren door een gezondheidsprofessional. De cursussen zijn samengesteld om informatie te bieden en gebaseerd op inzichten en onderzoek. Toscanzahoeve kan niet aansprakelijk -gesteld worden voor gezondheidsclaim of gezondheidsclaim daar zij geen commerciële mededelingen verspreiden conform de Europese verordering nr 1924/2006.