Een therapiedier motiveert bij oefeningen, haalt mensen uit hun isolement, brengt structuur en vermindert angst voor honden. Reden genoeg om een bezoek te plannen!
We doen hiervoor beroep op therapiedier vzw.
Therapiedier op bezoek: voor wie?
- Bejaardentehuis of instelling: organiseer een groepsactiviteit of ondersteun bewoners met dementie of een motorische handicap met oefeningen op maat.
- Kleuter- of lagere school: leer kinderen beter omgaan met honden, doe leuke spelletjes met het therapiedier en verminder zo eventuele angst voor honden.
- Instelling voor probleemjongeren: stel zelf vast hoe je jongeren hun hart luchten bij de hond, structuur aanvaarden en mee verantwoordelijkheid nemen.
- Bibliotheek of cultuurcentrum: krijg uitleg over therapiedieren of boek één van de boeiende themaworkshops zoals ‘Kind en hond’ of ‘Angst voor honden’.
- Personen met een handicap hebben vaak een eigen budget. Het bezoek van een therapiedier brengt hen tot rust en bevordert hun sociaal contact.
Zo nodig je een therapiedier uit
Contacteer therapiedier vzw en we plannen samen het bezoek in. De begeleider is ook altijd het baasje van de therapiehond: zo zijn ze perfect op elkaar ingespeeld.
Waarom kiezen klanten voor ons?
- Betrouwbare honden | Al onze honden kregen een volwaardige opleiding tot therapiedier. Ze slaagden voor de officiële MAG-gedragstest en zijn medisch gekeurd.
- Zeker van kwaliteit | Als één van de enige in België trainen wij therapiedierbegeleiders. Met +10 jaar ervaring weten we hoe we van elk bezoek een succes maken.
- Therapiedierbegeleider inbegrepen | Het teamlid dat je therapiedier begeleidt, heeft een juiste achtergrond (mens en dier) en ruime ervaring.
Relevante blogartikels
- Het spinnen van je kat is heilzaam voor je gezondheid
- Partner Therapiedier vzw: waar welzijn en verbinding samenkomen
- AAI – Dier ondersteunde interventie
- Wat is het verschil tussen een therapiedier en een assistentie hond (ook wel eens hulphond genoemd)?
- Veelgestelde vragen over therapiedieren
- Veel gestelde vragen bij een bezoek van een therapiedier aan een instelling of organisatie
- Mijn persoonlijke mening in verband met therapiedieren
- Wat is een therapiedier en wat is het nut van een therapiehond?
- Therapiehonden op bezoek
- Van knuffelhond tot assistent en therapiehond
Praktische info
- Traject op maat: privébezoek(en) en/of groepsactiviteit(en)
- Budget: 50 euro/u voor duo therapiedier/begeleider (45 euro voor LT opdrachten of meerdere begeleiders). Excl km. Incl.
Via Therapiedier vzw is het vrijgesteld van btw.