In de meeste krokante brokken zitten smaakmakers op basis van vrije glutamaat. Dit is lekker, maar er worden negatieve gezondheidseffecten aan toegeschreven zoals gedragsproblemen, zwaarlijvigheid, intoleranties, …
De gevoeligheid voor deze stof verschilt per lichaam. Ik zou deze smaakstoffen zoveel mogelijk vermijden.
Je kunt de smaakmakers op basis van vrije glutamaat herkennen door de volgende termen:
- gehydroliseerde…. (meestal kippenlever)
- …hydrolisaat
- …bouillon
- …jus
- eiwitextract
- gistextract (5)
- natural flavors / natuurlijke smaakstoffen
Echter zet niet elk merk de smaakstoffen in de ingrediënten-opgave.
Voerwijzer deed daarom een onderzoek hiernaar. Wij raden, samen met hun, de merken van brokken aan die dus geen vrije glutamaat bevatten.
In welke brokken zit vrije glutamaat? | Voerwijzer.com
Een voedingsadvies op maat voor je kat of hond? Mail ons voor een afspraak bij onze voedingsdeskundige.
Voor meer tips en informatie raden we ons gratis YouTube kanaal aan. Ook op onze Facebookpagina kan je veel informatie terugvinden. Ook op Instagram zijn we erg actief.
Al onze online opleidingen kan je hier terugvinden. En we hebben een schat aan gratis blogartikelen en podcasts voor je.